top of page

Om mig

20200801_135521-2.jpg

Kort om mig som fotograf

Jag heter Lars-Erik Görjevik och jag har sedan 1970-talet haft foto som hobby. Själv benämner jag mig ”frilansande hobbyfotograf”, med vilket jag vill säga att mitt fotograferande huvudsakligen handlar om att få utlopp för en lite mer kreativ sida. Med termen frilansande vill jag dock säga att jag även gör fotograferingar på uppdrag, ex. porträttfoto/studentfoto,  deltager i utställningar samt genomför egna bildprojekt. Jag säljer även bilder.

 

De områden jag fotograferar inom är i första hand rese-, natur- samt modellfoto. Min portfolio inom rese- och naturfoto hittar ni på min sida L.E.G.photography. Den här sidan, Modella Foto, är helt inriktad på min verksamhet inom modellfotografering.

 

I huvudsak är jag självlärd av erfarenheten, men har även gått en del kortare helgkurser och kvällskurser samt via Moderskeppet läst bl.a. bildbehandling och visuell kommunikation.

 

Jag är medlem i Sundbybergs fotoklubb.  

 

Modellfoto

För mig skall modellfoto präglas av mer naturlighet och mindre av smink, retuschering och effekter. Mer av modellens personlighet och mer realistiska bilder genom att utnyttja naturliga miljöer och situationer. Jag fascineras av dansares och gymnasters otroliga kroppskontroll och det vackra hos människokroppen. Därför blir dans och gymnastik både naturliga motivområden och en bra utgångspunkt för att skapa vackra och fascinerande bilder även i övrigt, ex. inom art nude.  

 

Den nakna kroppen är ett konstverk i sig. Jag vill gärna avdramatisera nakenheten, kroppen i sig är inte sexuell eller utmanande, det är situationen och kontexten som gör den sexuell. Det är det vackra jag vill fånga, och jag fotar inte erotik eller pornografiska bilder, det finns det redan ett överflöd av.

Resefoto, miljöer och naturfoto

För min fotoverksamhet inom dessa områden gå till min hemsida L.E.G.Photography.

bottom of page